Turizmus kerekasztal
PDF Imprimare Email

 

II. Turisztikai Kerekasztal Fórum Madéfalván

Második alkalommal gyűltek össze kerekasztal-megbeszélésre a felcsíki kistérség turisztikában érdekelt vállalkozói, a helyi és a megyei önkormányzat képviselői. A fórumnak ezúttal Madéfalva adott otthont, a jelenlevők az előadások után bekapcsolódtak az eszmecserébe.

A madéfalvi turisztikai fórumon előbb Péli Levente, a megyei önkormányzat vidékfejlesztési osztályának munkatársa mutatta be a jelen levő vállalkozóknak azokat az elképzeléseket, tervezett, illetve futó programokat, nyertes pályázatokat, amelyekkel a megyei tanács segítheti az ágazatot. „Értetek mindent, de helyettetek sem mit nem tehetünk” – fogalmazódott meg sarkított módon az alapelv, illetve biztatták közös cselekvésre a megjelent vállalkozókat az önkormányzati képviselők.

A stratégia rövid ismertetése után Maczalik Ernő, a térség ismert biológusa, neves gyógynövényszakértő frappáns kiselőadásban osztotta meg véleményét a turisztikáról, a felcsíki tájakon található természeti értékek megőrzésének fontosságáról. Lehet néhány évtizedben gondolkodva pillanatnyi gazdasági sikert elérni, ám ha nem vigyáz senki az élővilágra, a felelőtlen tömegturizmus éppen azokat az értékeket rombolja le, amelyekre ma potenciális vendégcsalogatóként tekintünk – derült ki az előadásból. A fórum élénk eszmecserével zárult, a megjelent vállalkozók szinte kivétel nélkül bekapcsolódtak az építő jellegű vitába. A megjelentek hasznosnak ítélték a találkozót, a fórumsorozat következő állomása várhatóan Csíkszentdomokos lesz

A kerekasztal beszélgetés összefoglalóját letölthetik itt:

Jegyzőkönyv

 


 

I. Turisztikai Kerekasztal Fórum Csíkmadarason

Felcsík Kistérségi Társulás 2011. Február 16.-án szerdán, tartotta az év első Turisztikai Kerekasztal Fórumát a Csíkmadaras-i Zsigmond Malom Fogadóban.

A fórumsorozat elindításának fő célkitűzése a Felcsiki turizmus promoválása, a vendégfogadók összefogása által.

Bemutatásra került a Felcsíki Kistérség Integrált Fejlesztési Stratégiájának turizmusra vonatkozó intézkedései, a www.felcsik.ro turisztikai webportál, és megfogalmazódtak a további célkitűzések az összefogás jegyében.

A fórumon 15 turisztikai vállalkozó volt jelen Csíkcsicsótól Balánbányáig. A vállalkozók megállapodtak abban, hogy a fórumokat folytatni kell minél nagyobb erőbedobással és első lépésként össze kell állítani a 2011-es éves programfüzetet. A programfüzetben fel kell tűntetni a településeken megrendezett kultúrális eseményeket, valamint a vendégfogadók által nyújtott programokat, majd népszerüsíteni kell azt a térségben és a térségen kívül.

Továbbá megfogalmazódott az igény egy több napos Felcsíki Rendezvénysorozatra, melyben minden község teret kapna egy napi programmal.

A rendkívüli érdekeltségnek örvendő fórum eredményeként, már egy hét múlva ismét összegyülnek a vállalkozók a további lépések érdekében.

A fórumon jelen volt Szentes Antal megyei tanácsos úr, valamint Szentes Csaba és Gábor Tibor polgármester urak is.

A kerekasztal beszélgetés összefoglalóját letölthetik itt:

Jegyzőkönyv

 

 
 

Hartă

 

Terkep

Eseménynaptár

Esemenznaptar

Atracţii turistice

No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 SQL=SELECT title FROM jos_sections WHERE id =
Összes látnivalók >>