PDF Nyomtatás E-mail

 

Dánfalva neve két dolgot juttat a környékbeliek eszébe. Dugás fürdőt és a fekete kerámiát. Mindkettő reprezentatív jelleggel bír. A dugás fürdő 18 C°-os ásványi anyagokban gazdag termálvize idevonzza a környékbelieket. Itt működik Felcsík egyetlen strandja, ami a fiatalok közkedvelt kikapcsolódási helye.

A borvízfürdő a 12-es nemzeti útról letérve 1500 méterre, a vasútállomástól pedig 1200 méter távolságra, a falu délnyugati részén helyezkedik el, egy gyönyörű domboldal lábánál, ahonnan csodálni lehet a Nagyhagymás, Egyeskő, Terkő és a Csíki havasok hegyvonulatát.

 

A domboldalról 10 személynek szállást adó villa néz le a 33 x 10 méteres úszómedencére és egy 4 x 10 méteres gyerekmedencére, melyeket bekerített gyepes napozó vesz körül. A borvízfürdő 22000 négyzetméter területen fekszik.

 

A fürdőt Felcsík ipartestülete létesítette 1929-ben. Története azzal a bizonyos természetes borvízforrással kezdődött, amelynek vize 20 Celsius fokos ivó- és fürdőkúrára javallta a népi gyógyászat. Az 1960-as években feltártak mélyfúrással (135 méter) egy 22 C°-os hipotermál forrást, amely működtet egy 33 x 10 méteres úszómedencét és egy 4 x 10 méteres gyerekmedencét csúszdával együtt. 1998-ban egy újabb, 245 méteres mélyfúrás során felszínre került a harmadik hipotermál (26 C°) ásványvízforrás, amelynek vegyi összetétele hasonló az előbbiekhez, de hőmérséklete 4 C°-kal melegebb.

 

 
 

Térkép

 

Terkep

Eseménynaptár

Esemenznaptar

Felcsíki látnivalók

No valid database connection You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 SQL=SELECT title FROM jos_sections WHERE id =
Összes látnivalók >>